Subscribe Us

Kafe Anjing Pertama Dibuka Di Khobar, Arab Saudi

Arab Saudi kini telah membuka Cafe Dog pertamanya di Kingdom. Pemilik anjing di Arab Saudi kini dapat menikmati secawan kopi bersama anjing peliharaan kesayangan mereka di kafe baru ini.

Keinginan untuk menjaga anjing sebagai haiwan peliharaan juga semakin meningkat di Arab Saudi tetapi masalah utamanya ialah ketersediaan tempat yang sangat sedikit untuk membawa haiwan kesayangan itu di perantauan.

Barking Lot yang dibuka pada bulan Jun di kota pesisir al Khobar kini telah memungkinkan para pencinta anjing untuk membawa haiwan kesayangan mereka bersama mereka.

 

Pemilik Kuwait Barking Lot, Dalal Ahmad mengatakan, fikirannya mengeklik idea untuk membuka kafe anjing di negara itu ketika kunjungan terakhirnya ke Arab Saudi.  Ketika dia datang ke Kerajaan Arab Saudi dengan anjingnya, dia tidak diizinkan berkeliaran dengan anjingnya di pantai.

Pada ketika ini, Dalal Ahmad merasa sedih dengan haiwan kesayangannya dan memutuskan untuk membuka kafe anjing di mana orang-orang dengan anjing peliharaannya dapat menikmati minum kopi tanpa rasa takut.


The Barking Lot adalah kedai kopi untuk semua orang yang memiliki anjing dan juga bagi mereka yang tidak mempunyai anjing.

Di dalam kafe, anjing-anjing itu dibenarkan berkeliaran dengan bebas semasa pemiliknya minum secawan kopi. Beberapa ekor haiwan peliharaan bermain-main sementara ada yang duduk di pangkuan pemiliknya menunggu untuk memesan minuman mereka.

Yang paling mengagumkan di kafe adalah terdapat bahagian yang berasingan untuk anjing tempat mereka dirawat dan perkhidmatan dandanan diberikan kepada mereka.

Anjing-anjing itu dimandikan dan dikeringkan untuk merawat penampilan mereka. Orang-orang yang mengunjungi kafe menggambarkan pengalaman indah mereka dan sangat menyukai tempat yang mesra haiwan. /lifeinsaudiarabiaalarabiya.net/

Catat Ulasan

0 Ulasan