Campak Bayi Gara-Gara Dituduh Mencuri Telefon Bimbit - orangmuo.my

Post Top Ad

Campak Bayi Gara-Gara Dituduh Mencuri Telefon Bimbit

Share This
Peristiwa yang amat mengejutkan dan mengerikan telah berlaku di Zhengzhou, Wilayah Henan apabila seorang wanita mencampak bayinya ke atas jalan raya, kemudian menghentak-hentakkan kakinya berhampiran bayi tersebut kerana dituduh mencuri telefon bimbit.
Insiden bodoh ini berlaku apabila  seorang pelajar sekolah tinggi bersama saudaranya dengan seorang pegawai polis menghampiri wanita itu serta rakannya. Salah seorang saudara pelajar tersebut menolak wanita itu dengan kasar sambil menuduhnya mencuri. Tidak semena-mena wanita itu mencampakkan bayinya dan menghentak-hentakkan kaki di sisi bayi tanpa disedarinya sambil menjerit-jerit  kerana marah dituduh mencuri telefon bimbit pelajar itu. Kekecohan terus berlaku antara kedua-dua belah pihak Bayi malang itu dibiarkan menangis di atas jalan raya. Ibu bayi berkenaan segera ditarik jauh daripada bayi untuk mengelakkannya daripada terpijak bayi tersebut.

A policeman trying to calm the woman shortly before the horrific incident
Nasib bayi tersebut amat baik kerana tidak mengalami sebarang kecederaan teruk. Kedua-dua suspek dibawa ke balai polis untuk siasatan lanjut.

Aduhai... kalau terlalu  marah pun janganlah sampai campak-campak bayi kecil macam bantal buruk. Gila betul lah ibu bayi ni..

Post Bottom Ad