Subscribe Us

Kepercayaan Penganut Hindu Minum Air Kencing Lembu Untuk Melawan Coronavirus

Beratus-ratus kumpulan penganut Hindu di India menganjurkan pesta minum air kencing lembu dengan kepercayaan bahawa ia akan menangkis serangan coronavirus.

Belum ada vaksin yang tersedia untuk virus ini, yang merebak di seluruh dunia dan sejauh ini telah menjangkiti lebih daripada 140,000 orang, dengan lebih daripada 5,000 kematian.

Kumpulan yang dipanggil Akhil Bharat Hindu Mahasabha (Kesatuan Hindu India) menganjurkan 'pesta' minum air kencing pada hari Sabtu di Delhi, ibukota negara itu, dengan harapan dapat melindungi diri mereka daripada wabak covid-19.Ia dihadiri oleh kira-kira 200 orang dan penganjur berharap untuk menjadi tuan rumah acara serupa di tempat lain di India, yang telah menyaksikan 84 kes, dengan dua kematian.

Mereka telah minum air kencing lembu selama 21 tahun, mereka juga mandi di kotoran lembu, kata Om Prakash, seorang yang menghadiri pesta itu.
Pemimpin dari parti nasionalis Hindu Perdana Menteri Narendra Modi sebelum ini menganjurkan penggunaan air kencing lembu sebagai ubat untuk mengubati kanser.

Seorang pemimpin dari negara bahagian timur India, Assam, mengatakan kepada anggota parlimen negeri awal bulan ini semasa sesi perhimpunan bahawa kencing lembu dan kotoran lembu dapat digunakan untuk merawat koronavirus. [dailymail.co.uk]

Catat Ulasan

1 Ulasan

HAMIDIsP berkata…
Masing-masing dengan adat dan kepercayaan. Mungkin boleh menyembuhkan, Siapa tau kan.