Subscribe Us

Hotel Mewah Milik Penduduk Kampung Terkaya


Inilah hotel kebanggaan bagi penduduk-penduduk kampung terkaya di negara China.  Suatu majlis perasmian telah diadakan untuk sebuah hotel yang baru dibina dengan ketinggian 328 meter di kampung Huaxi , kampung terkaya di China, di Jiangyin, wilayah Jiangsu Timur China . Hotel ini dibina pada kos tiga bilion yuan (hampir $471 juta)


Apa yang menarik ialah kos pembinaan hotel ini adalah daripada penduduk kampung sendiri.   Setiap ahli keluarga mengeluarkan modal sebanyak 10 juta yuan. "Ia adalah simbol pembandaran luar bandar," menurut Wu Renbao, bekas setiausaha Parti  kampung Huaxi.


Deretan rumah penduduk-penduduk kampung terkaya di negara China,  yang juga pemilik hotel mewah

Catat Ulasan

9 Ulasan

Addin berkata…
whoa ! tinggi nya , berkat usaha penduduk kampung . nice !
ARIF ZARIPIN berkata…
wahhh...hehehehh..terbaikla...
Tanpa Nama berkata…
aku kaya !
stellaizz berkata…
mak ai...tinggi nyer.....org kampung dah maju and kaya tau skrg
Tanpa Nama berkata…
Kat Malaysia projek lebih baik bagi kat kroni.orang kampung apa tau???? Contohnya pembangunan Kampung baru.Kita khuatir orang Kg baru dapat kuah saje.Isinya Dato bandar and the geng,.
Unknown berkata…
kehkehkeh...usaha yang gigih pasti dapat habuan yang lumayan..so jgn duk pikir2 org ni tak dapat org ni dapat...apa yang penting?..usaha kite cemana?...hikhikhik jgn mara ahhhh..
amna berkata…
kayanya.. 10juta yuan tue!
thomas berkata…
Kampung ini berjaya kerana org yg di pileh utk menjaga dan mengurusnya teramat jujur dan amanah.
Org macam inilah yg patut di undi utk dijadikan wakil2 rakyat di negara kita supaya negara dan rakyat kita dapat maju sekali bukan ada yg tertinggal dan terpinggir dan masih mandi sungai dan minum air hujan.