Gagal Membayar Hutang Dengan Along, Tangan Dirantai Terlalu Ketat, Daging Tumbuh Menyeliputi Rantai - orangmuo.my

Post Top Ad

Gagal Membayar Hutang Dengan Along, Tangan Dirantai Terlalu Ketat, Daging Tumbuh Menyeliputi Rantai

Share This
Akibat gagal melunaskan hutang dengan peminjam haram, Zhang, 27, telah dirantai di sebuah penjara haram di Hunan, China selatan.  Pada tahun 2005 dia membuat pinjaman dengan pegawai desa untuk membina rumahnya tetapi gagal membayarnya. Mereka bertindak merantai tangannya terlalu ketat. Setelah tiga tahun  di dalam penjara harap, didapati daging tangannya menyeliputi rantai menyebabkan  kecederaan parah.
Pegawai perubatan begitu terkejut melihat keadaan tangan Zhang. Mereka berusaha menyelamatkan tangan Chuanqiu Zhang yang tersiksa dirantai begitu erat di sebuah penjara haram menyebabkan daging pada tangan tumbuh di atas belenggu itu.
"Satu-satunya orang yang tidak menyerah pada saya adalah ibu saya yang menunggu masa dan menyelamatkan saya," jelasnya.
Sekarang Zhang cuba mendapatkan bantuan daripada badan amal dan penyumbang  kerana kos yang tinggi  untuk operasi pembedahan menanggalkan  rantai dan pencegahan  rawatan daripada jangkitan.

Sebagai pengajaran, elakkan daripada meminjam wang dengan along atau syarikat peminjam tidak berlesen. Banyak bank yang menawarkan pinjaman dengan mudah dan mampu bayar secara bulanan. 

Post Bottom Ad