Gagal Membayar Hutang Dengan Along, Tangan Dirantai Terlalu Ketat, Daging Tumbuh Menyeliputi Rantai - orangmuo.my

Post Top Ad

Gagal Membayar Hutang Dengan Along, Tangan Dirantai Terlalu Ketat, Daging Tumbuh Menyeliputi Rantai

Share This
Akibat gagal melunaskan hutang dengan peminjam haram, Zhang, 27, telah dirantai di sebuah penjara haram di Hunan, China selatan.  Pada tahun 2005 dia membuat pinjaman dengan pegawai desa untuk membina rumahnya tetapi gagal membayarnya. Mereka bertindak merantai tangannya terlalu ketat. Setelah tiga tahun  di dalam penjara harap, didapati daging tangannya menyeliputi rantai menyebabkan  kecederaan parah.
Pegawai perubatan begitu terkejut melihat keadaan tangan Zhang. Mereka berusaha menyelamatkan tangan Chuanqiu Zhang yang tersiksa dirantai begitu erat di sebuah penjara haram menyebabkan daging pada tangan tumbuh di atas belenggu itu.
"Satu-satunya orang yang tidak menyerah pada saya adalah ibu saya yang menunggu masa dan menyelamatkan saya," jelasnya.
Sekarang Zhang cuba mendapatkan bantuan daripada badan amal dan penyumbang  kerana kos yang tinggi  untuk operasi pembedahan menanggalkan  rantai dan pencegahan  rawatan daripada jangkitan.

Sebagai pengajaran, elakkan daripada meminjam wang dengan along atau syarikat peminjam tidak berlesen. Banyak bank yang menawarkan pinjaman dengan mudah dan mampu bayar secara bulanan. 

31 ulasan:

Amir Izzat berkata...

eeww! ngerinya... tak dapat amir bayangkan....hish!itula..sesah dahulu pendapatan..sesal kemudian tangan pun sakit..aduhai...

macam2..

Solihin Zubir berkata...

ishh.. smpai macam tu skali? ngeri btol!

Mohamad berkata...

Salam orang Muo,
Macam2.. tidak berperi kemanusiaan, juga berlaku di negara kita. Di rantai macam binatang...

kak gojes berkata...

ciannya...ngeri la...

EzzEddin berkata...

ya allah..
kejam nye perbuatan manusia skrg nie..
nauzubillah..

Unknown berkata...

zalim...
sangat zalim...
kalu lagu tu lagi tak leh nak bayaq hutang..

caliph shuriken berkata...

kjam giler.. klau kna rantai cmner dia nk cari duit nk byr utang :p

Tanpa Nama berkata...

seriau betul..

Tanpa Nama berkata...

adessss... nda sanggup tinguk ni..

cicitHJHASSANu berkata...

argghhhh...bisa ngelesit deh

lulu berkata...

uh..sakitnya..euuuww

Mr. Asada berkata...

erkk.. dahsyat. mesti lama rantai tu kat tangan dia.

lagi bagus, elakkan meminjam atau berhutang melampaui kemampuan. lebih2 lagi untuk perkara yang kurang penting.

eMMe berkata...

takut nyew~ amat kejam itu org!

MSOM berkata...

Along ni ada di mana-mana rupa-rupanya, cuma nama je yg berbeza

Tanpa Nama berkata...

takot nye~~~huhuh

Tanpa Nama berkata...

ish ngeri lol.....

Unknown berkata...

Sampai lagu tu noo..
tak sangka betoi..laa

Kak Mahh berkata...

Tengok pun dah terasa sakitnya...

Nancypoh berkata...

Ouchh..sakit mata ku memandang, sakit lagi tangan org empunya badan yg mengalaminya...

Sudir Suichi berkata...

errrk~~~~ sakit tu..bukan lagi sakit..tapi sakit tahap tetinggi~~~

Anaasuria berkata...

uishh.. tak dapat nak bayangkan cam mana la dia dok suffer.. ngeri sungguh..

neesa berkata...

ishhhh~sakitnyee nengok.

CETUSAN SEIKHLAS RASA berkata...

kejamnya....

Tuah Anugerah. berkata...

kejamnyer manusia...!

ekinashikin berkata...

ahhh...ngerinya

shahrilhakime berkata...

gile betoiii....ni dah lebih teghok daghi menatang dah nii...takde peghikemanusiaan langsonggg

.::: Princess MOMOY :::. berkata...

kejamnya
sakit
tak dapat imagine kalau tertarik rantai tu
tak pun time sejuk

Mereka ini sangat GOJES !
Peristiwa itu masih menhantui diriku...
Nak Lagi Pendrive MURAH ?

Fantastic Ajane berkata...

ish... x tahan tgok la...

ikbal berkata...

waahh,,saddiiss banget,,orng yang nyiksa dia ky gtu,,hatinya seperti binatang,,,,jdi ngeri lihatnya,,

nurshaf berkata...

pergh, ketat mane lah kan, agak2nye mcm mane dia ikat tu, hurm

syieqa mieka berkata...

ngerinyaaaaaa tengok :(

Post Bottom Ad