Pernah Makan Durian Bakar ? Ternyata Lazat - orangmuo.my

Post Top Ad

Pernah Makan Durian Bakar ? Ternyata Lazat

Share This
Pernah dengar menu makanan durian bakar?  Seorang peniaga di Kota Kembang Bandung, Sony Mulyadi telah berjaya mencipta sejenis makanan baru yang unik,kreatif dan inovatif iaitu "Duren Bakar" atau durian bakar.


Rasa durian yang telah dibakar lebih lazat ditambah lagi dengan pulut hitam bersama kelapa muda yang juga dibakar. Gabungan 3 jenis makanan ini menjadikan durian bakar ternyata sangat enak dan lazat. Kulinari baru ini  menjadi tumpuan para pengunjung di situ kerana  kelainan rasa dan  ia makanan unik.


Durian bakar ini boleh didapati di pusat makanan rakyat Grobak Bandoeng, Hyper Point, Jalan Pasteur, bandung. Harga sepangsa durian bakar Rp 15 ribu. Jika anda berkesempatan melancong ke Bandung, berkunjunglah ke tempat tersebut untuk menikmati durian bakar.

25 ulasan:

Thomas Lee berkata...

Boleh tahan juga durian ini,bertambah peninglah kepala
dgn tambahan pulut dan kelapa bakar.

Unknown berkata...

wah..
durian bkr pon dh ada skang~

cikmin berkata...

wah...memang unik ni...macam boleh buat sendiri je... :) terliur la pulak tangok durian bakar ni..

Adi An Fadzil berkata...

perghh.
kat Muo xde ke? hehe

Dear Jim berkata...

macam best jer...durian bakar tak pernah jumpa lagi...durian TERbakar dah jumpa dah...huhuuhhuhu

eMMe berkata...

pasti ianya lazat dan disukai ramai...kat bandong je ke ada duren bakar ni?

ira berkata...

kat Malaysia tak de ke?

ghost berkata...

uish..tak penah lagi rase.Kat muar ker benda nie ade?

Encik MamaT berkata...

kat bandung je kot....

Dzasc Skachers berkata...

err.. bunyik macam sangat sedap.. :-)
teringin lar cenggini..

Mia Liana berkata...

uikkk entah apa rasanya...tak terfikir pun... nak cuba jugaklah nanti bila musim durian... :)

Admin berkata...

Assalamualaikum..,

Secara praktikalnya mungkin dah ada yg buat di Malaysia tapi tak diketahui...

Kalau ada sesiapa yg dah cuba, beritahulah kat sini... macam mana rasanya.., mcm mana keseimbangan fizikal dan mental apabila merasai makanan yang amat jarang dicuba ini..., agar rakan2 blogger dpt sedikit gambaran dan boleh mencuba sendiri bila tiba masanya... :-)

Nobita Sensei berkata...

erkkk..tak berani makan.

MR Bang Miji berkata...

nmpk sedap..tap bandung made??eii..xnak2x..

Unknown berkata...

aisey...
x dapat imagine cmner rasa dia..
tp kalu ada pulut tu nmpk cmbest

saiful berkata...

dah lama nak ke Bandung, tapi masih x kesamapaian.huuhuhuhu!

mun berkata...

uiihh..nmpak sodap je,,,nie yg nak try nie..

PCL berkata...

akan dicuba nt tp bagaimana caranya..

WanieShifu berkata...

wah! mesti cube ni..

mynameisYAT berkata...

durian pulak. kelapa bakar je pnah jmpe sblm ni. ms odw nak gi pasir gudang.

Shino berkata...

mcm sodap je 2...kn g try ni...xpun bakar sndri je...hgt la jwbnye...ahaha..

zulhilmi tempoyak berkata...

mest try ke bnde ni..
hihi

suzie rahman berkata...

wah nmpk plik lk.must try..hihi

Solihin Zubir berkata...

durian bakar? ada ke? 1st time tengok nie.. huhu..

nazc berkata...

adakah sekarang musim durian?> nak g bakar la durian....mesti sedap...ada resepi?

Post Bottom Ad