Subscribe Us

Kisah Kucing Bijak Bertahan Dalam Pelayaran Tiga Minggu Terperangkap Dalam Kontena Tanpa Makanan Atau Air

Seekor kucing yang bijak telah mengejutkan pekerja syarikat perkapalan ketika ia keluar dari sebuah kontena yang terkunci setelah menghabiskan tiga minggu di laut tanpa makanan atau air.

 

Kucing ini telah menempuh perjalanan lebih dari dua ribu kilometer dari Ukraine ke Israel, dalam jangka masa tiga minggu.  Ketika membuka kontena tersebut, kakitangan syarikat itu menemui seekor kucing kelabu di dalamnya. Haiwan itu kelihatan agak takut, tetapi dalam keadaan baik, walaupun telah menempuh perjalanan jauh tanpa makanan atau air.

 

Foto yang disiarkan di laman Facebook Star Shine Shipping LTD menunjukkan penumpang rahsia itu duduk di atas timbunan kotak di dalam bekas penghantaran , dan kemudian meregangkan kakinya di sebuah pelabuhan Israel. Salah satu foto itu juga menunjukkan kesan beberapa kotak kadbod digigit, yang dipenuhi dengan gula-gula Ukraine yang masih dalam keadaan sempurna.

Walaupun seseorang hanya dapat berspekulasi tentang bagaimana kucing itu bertahan selama tiga minggu di dalam bekas tertutup, ia dipercayai memakan makanan bergizi untuk nutrien, dan menjilat pemeluwapan yang mungkin terhasil di bahagian dalam bekas logam itu.

 

Setelah menjumpai purring sturraway, Star Shine Shipping memeriksa rakaman video untuk mengetahui bagaimana ia terperangkap di dalam kontena. Nampaknya, kucing pelik itu bersembunyi di dalam kontena yang sedang dimuat di pelabuhan Odessa, dan terkunci di dalamnya.

Walaupun beberapa persoalan mengenai kelangsungan hidup kucing selama tiga minggu perjalanan masih belum dijawab, yang penting ialah haiwan itu telah pulih sepenuhnya, dalam perawatan pengarah syarikat logistik, Alexander Vinnik. [facebook.com/Star.Shine.Shipping]

Catat Ulasan

0 Ulasan