Subscribe Us

Hotel Bersalut Emas Pertama Di Dunia, Luar Dan Dalam Serta Peralatan Semuanya Bersalut Emas, Harga Mampu Milik Semua Lapisan Masyarakat

Hotel bersalut emas pertama di dunia yang mempunyai hampir semua peralatan bersalut emas, termasuk tempat duduk tandas dan kolam infiniti telah memberi makna baru kepada perkataan apa itu 'kemewahan'.

 

Hotel Dolce Hanoi Golden Lake yang bertaraf lima bintang di Hanoi, Vietnam, berharga 160 juta poundsterling dibina untuk menawarkan peluang kepada tetamu bersantai dalam suasana keseluruhannya disaluti emas 24 karat dengan kos pembiayaan pembinaan hotel bernilai £ 160 juta.

Dengan harga  $250 poundsterling setiap malam pemilik hotel berharap dapat menarik minat semua lapisan masyarakat menikmati keindahan dan ciri-ciri kemewahan yang hanya terdapat di hotel tersebut.

 

Huu Duong, ketua kumpulan Hoa Binh, pemilik hotel mengatakan bahawa hotel ini menginginkan orang-orang biasa untuk merasai menjadi seperti orang kaya.

Dia juga berkata: "Pada masa ini, tidak ada hotel  lain seperti ini di dunia, tetapi mampu milik kepada semua lapisan masyarakat"

 

Harga bagi sebuah bilik agak rendah kerana semua bemas hotel diperoleh dari dalam negara yang membantu mengurangkan kos pembinaan.

"Kumpulan kami mempunyai kilang yang boleh membuat barang berlapis emas, jadi kos untuk peralatan dan perabot kami di sini cukup murah," kata Duong.

 

Bukan hanya perabot yang berlapis emas, setiap makanan yang disajikan di hotel akan dicampur dengan 'zat emas' misteri.

Walaupun wabak coronavirus menghadkan perdagangan pelancongan di Vietnam, Duong dengan senang hati dapat membuka hotel tahun ini dan percaya syarikat itu akan menghasilkan wang pada tahun depan.

 

Walaupun jumlahnya sedikit, para tamu yang menginap di hotel amat kagum dengan ciri-ciri kemewahan di hotel yang unik itu.

"Ketika saya tiba di sini, saya rasa seperti seorang raja, anda tahu, Firaun raja Mesir," gurau Phillip Park, seorang pelancong dari Korea Selatan.

 

"Saya sangat menikmati suasana mewah," tambah tetamu Vietnam Luong Van Thuan. "Ini telah mengubah fikiran saya tentang apa erti kemewahan. Hotel mewah lain biasanya menggunakan marmar sebagai jubin, tetapi di sini semuanya berlapis emas hingga ke mangkuk tandas.”

Tidak puas dengan satu hotel emas, Duong, seorang veteran perang Vietnam, sedang merancang satu lagi projek hotel berlapis emas di Bandar Ho Chi Minh dan sebuah pusat peranginan di tengah Vietnam. [dailymail.co.uk]

Catat Ulasan

0 Ulasan