Subscribe Us

Wanita Berkomunikasi Dengan Shark, Stingray Dan Whale

Gambar yang memukau menunjukkan Kayleigh Grant, 32, dari Hawaii, menjalin hubungan dengan semua jenis makhluk bawah laut, bahkan menjadi dekat dan bersahabat dengan hiu hamil dalam usaha untuk membuktikan betapa mereka salah faham.
Haiwan-haiwan ini walaupun bersaiz gergasi dan dianggap ganas serta berbahaya, ia sama sekali tidak mengancam keselamatan saya. Saya gemar berenang dengan ikan yu kerana ia adalah haiwan yang sering di salah anggap. Mereka sebenarnya lebih mesra dan lemah lembut daripada yang disangka orang.

Deria mereka sangat kuat sehingga mereka akan mengenalpasti jika anda mempunyai makanan di tangan anda, sangat jarang mereka ingin menggigit atau menggigit.

Jangan memberi makan haiwan liar kecuali jika anda adalah pemandu laut atau profesional yang terlatih, mampu memahami dan memerhatikan tingkah laku mereka sangat penting untuk keselamatan.

Pencemaran Laut Menjadi Masalah Besar.

Menurut Conservation International, lebih dari 8 000 000 tan sampah dibuang di lautan setiap tahun dan para pakar mencadangkan bahawa pada tahun 2050, akan ada lebih banyak plastik di lautan daripada ikan.

Foto-foto yang diambil oleh Kayleigh dan Cam bertujuan untuk mempamerkan keindahan lautan. Mereka berharap dengan berbuat demikian, akan mendorong lebih banyak orang untuk mengambil peranan aktif dalam melindunginya.

Setiap gambar dirakam adalah bertujuan untuk mewujudkan hubungan manusia dengan hidupan di dalam air dan keindahan lautan. Sekiranya orang merasa terhubung dengan sesuatu, mereka akan mahu melindunginya, kata Kayleigh. [dailymail.co]

Catat Ulasan

0 Ulasan