Subscribe Us

Militan Hindu menyebarkan kebencian terhadap orang Islam harus dihantar kembali ke India dari Teluk: Cendekiawan Saudi

Penguasa Kerajaan UAE,  Faisal Al Qassemi telah mengecam ekspatriat India yang didakwa mensasarkan umat Islam dan mendakwa bahawa umat Hindu menghadapi masa yang sukar di Timur Tengah.

Lelaki itu, yang dikenali sebagai Saurabh Upadhyay,  mengatakan bahawa umat Hindu telah membina bandar-bandar seperti Dubai dari awal dan mereka mempunyai kepentingan besar dalam usaha besar di Timur Tengah. Selain itu, dia menggunakan bahasa kotor terhadap umat Islam sehubungan dengan kejadian jangkitan covid19 oleh Jamaah Tabligh di New Delhi.
Sebagai tindak balas kepada tweet Upadhyay, Penguasa kerajaan UAE, Faisal Al Qassemi menulis, "Keluarga yang berkuasa berkawan dengan orang India, tetapi sebagai kerajaan, kekasaran anda tidak dialu-alukan. Semua pekerja dibayar untuk bekerja, tidak ada yang datang secara percuma. Anda membuat roti dan mentega dari tanah ini yang anda cerca dan ejekan anda melampaui batas dan tidak akan dimaafkan. "

Sesiapa yang secara terbuka bersikap "rasis dan diskriminasi" di UAE akan didenda dan dipaksa untuk meninggalkannya, tambahnya.

Ini menyebabkan Upadhyay memadam tweetnya.Jamaah Tabligh, sebuah kumpulan mubaligh Islam, telah menganjurkan jemaah pada bulan Mac, yang didakwa menyebabkan penyebaran coronavirus di kalangan beberapa anggotanya. Namun, gambaran yang salah mengenai kejadian oleh sebahagian besar media India telah menyebabkan kebencian terhadap umat Islam dan yang terakhir telah menghadapi buli siber selain boikot sosial di banyak pelosok India.

Cendekiawan Arab Saudi Abidi Zahrani telah mengusulkan agar militan Hindu yang terlibat dalam menyebarkan kebencian dan melakukan kejahatan terhadap umat Islam harus dihantar kembali ke India dari negara-negara Teluk.

Dalam tweet Sarjana Arab Saudi Abidi Zahrani telah mengatakan bahawa Negara-negara Teluk menjadi tuan rumah berjuta-juta orang India, ada di antaranya yang dijangkiti COVID-19 diberi layanan rawatan secara percuma tanpa mengira kepercayaan mereka tetapi Perdana Menteri India fasis Narendra Modi dan kumpulan pengganas Hindu ketika mengikuti Agenda Hindutva melakukan kejahatan diskriminasi terhadap orang Islam warganegara itu sendiri.

Abidi Zahrani berkata, "Saya mengusulkan kepada semua pengikut yang dihormati untuk menyenaraikan semua militan Hindu yang bekerja di GCC yang menyebarkan kebencian terhadap Islam, Muslim atau Nabi Muhammad yang dikasihi, jadi akan mudah dijejaki dengan menunjukkan salinan biografi mereka ".

Catat Ulasan

1 Ulasan

Amie berkata…
Sedihkan kalau orang tak tahu berterima kasih, ibaratnya menolong anjing tersepit. Elok sangatlah dihantar kembali ke tanah asal mereka.