Subscribe Us

Wanita 63 Tahun Tercantik di Dunia

Inilah wanita berusia 63 tahun tercantik di dunia.  Seorang pelakon, penyanyi dan penyampai TV telah di nobatkan sebagai 'makcik paling hangat di Taiwan' selama hampir tiga dekad masih mengekalkan kecantikannya dan sering disalah seperti wanita berusia 30an. 

Cik Chen menyifatkan penampilannya yang kekal muda kerana dia sering mengamalkan makan sup dan halia pada setiap pagi.  'Biasanya, saya menambah beberapa keping halia dalam sup dan saya rasa ini membantu saya mengekalkan kulit saya yang baik.'


Dia juga mengambil buah-buahan tropika sebagai  pencuci mulut, terutamanya buah durian yang dibekukan di dalam peti sejuk.  Rasa dan teksturnya sama seperti makan aiskrim, "katanya kepada penerbitan Asia One.

Selain itu Cik Chen kerap makan bak kut teh yang mengandungi ramuan herba dan rempah pra-campuran, buluh bawang putih, lada.

Selepas menikmati makanan biasanya dia akan melakukan aktiviti berjalan-jalan kerana dia yakin ia akan membantu merangsang pencernaannya.  Dia juga melakukan senaman yoga. [dailymail]


Catat Ulasan

0 Ulasan