Subscribe Us

Momen Menyentuh Jiwa, Walaupun Haiwan Tetapi Ada Perasaan Mahu Membantu


Ini adalah saat yang sangat menyentuh hati dan perasaan, orang utan menghulurkan tangannya cuba menawarkan bantuan kepada seorang lelaki seolah-olah  seperti dalam kecemasan di dalam sungai berlumpur.


Monyet besar (orang utan), yang tinggal di kawasan hutan pemuliharaan yang dilindungi di Borneo, dilihat mara ke hadapan menghulurkan tangannya ingin memberi bantuan kepada lelaki yang pada tanggapan orang utan, lelaki tersebut berada dalam situasi kecemasan terperangkap di dalam sungai berlumpur.  


Lelaki tersebut sebenarnya sedang menjalankan kerja-kerja pembersihan membasmi ular di persekitaran sungai tempat perlindungan haiwan pemuliharaan.  Lelaki itu bekerja untuk Yayasan Survival Orangutan Borneo sebuah pertubuhan NGO yang bertujuan melindungi spesies yang terancam.


The endangered animal, who lives in a protected conservation forest, spotted the man and decided to help


The worker, who had been clearing away snakes, watched as the great ape offered him a helping hand. 

The orangutan, who lives in a conservation forest area in Borneo, offers an outstretched arm to a man stood in the river

Imej yang menarik telah diambil oleh jurugambar amatur, Anil Prabhakar, dari Indonesia yang sedang mengadakan safari bersama kawan-kawannya ketika melihat pemandangan yang menyentuh perasaan itu.

Catat Ulasan

0 Ulasan