Subscribe Us

Menyedihkan, Beginilah Keadaan Para Staf Dan Doktor, Wajah Alami Luka-Luka dan Berbekas Teruk, Bertugas Tanpa Henti 24 Jam

Bertugas selama berterusan 24 jam bahkan hingga tidak pulang ke rumah tentu saja membuat para staf dan doktor yang bertugas harus menggunakan pakaian steril secara terus-menerus. Mereka juga diwajibkan untuk mengenakan topeng muka serta kacamata khusus selama menggunakan pakaian steril.

Akibatnya kelembaban pada kulit mereka pun berkurang. Kebanyakan para staf medis mengalami keadaan luka pada wajah, kulit berkerut-kerut meninggalkan bekas yang dalam kesan penggunaan masker dan kacamata berpanjangan dan ikatan terlalu ketat demi memastikan tidak terjangkit virus corona.


Foto-foto ini menunjukkan kesan luka pada muka amat jelas kelihatan, mereka sangat keletihan serta tidak cukup rehat dan waktu tidur yang dialami oleh staf perubatan yang sentiasa menurut perintah melaksanakan tugas ke atas pesakit coronavirus di bandar Wuhan yang terkena coronavirus.

Imej-imej tersebut telah banyak digunakan di rangkaian sosial dan menyerlahkan pengorbanan para doktor dan jururawat untuk menjaga dan merawat pesakit.

Media tempatan mengatakan bahawa ahli kakitangan perubatan yang berpangkalan di Wuhan di wilayah timur China, Hubei kini berada di hospital mereka tanpa henti.


Banyak pekerja dikatakan sangat letih sehingga mereka sering menghabiskan hari tidur di kerusi dan lantai hospital sebelum memulakan satu lagi peralihan.  Pasukan perubatan dilaporkan sangat sibuk, mereka tidak mempunyai banyak masa untuk makan atau bahkan pergi ke tandas.

Jumlah kes coronavirus yang disahkan di China berjumlah lebih daripada 20,000.  Jumlah korban kematian sehingga hari ini Rabu 5 feb 2020 meningkat 490 nyawa.

Seramai 60 juta orang masih terkurung dalam kawalan ketat larangan keluar rumah di negara ini, dengan tiga bandar raya China melaporkan lebih daripada seribu kes disahkan. Tahniah dan terima kasih.  Semoga Kamu semua dalam perlindungan Tuhan Yang Maha Esa. [dailymail]

Catat Ulasan

0 Ulasan