Subscribe Us

Lihat Karakter Seseorang Dari Bentuk Jari Kakinya…Yang Mana Satu Jari Kaki Anda


Manusia merupakan makhluk ciptaan Tuhan yang paling sempurna dan unik. Setiap bahagian tubuh manusia mempunyai keistimewaan serta fungsi masing-masing.  Menurut sesetengah petua orang-orang tua yang berpengalaman bentuk anggota tubuh badan manusia juga menentukan seperti apa keperibadian orang tersebut, umpamanya jari kaki.

Tidak hanya dari wajah, bentuk kaki juga menyimpan rahsia serta menjadi petunjuk karakter yang dimiliki seseorang. Disalin dari Mobilelikez serta beberapa sumber, berikut keperibadian seseorang dilihat dari bentuk jari kakinya.  Sila rujuk gambarajah di atas.1. Tiga jari kaki miliki panjang yang sama
Bentuk jari kaki seperti ini biasanya disebut sebagai Roman Foot. Ciri-cirinya ibu jari , jari telunjuk, dan jari tengah kaki lebih panjang daripada jari manis serta jari kelingkingnya. Orang yang memiliki jari kaki seperti ini dikatakan sebagai seorang yang ekstrovert. (orang yg berminat terhadap hal yg berlaku di sekitarnya (di luar dirinya, dan tidak mengikut emosi) serta suka bergaul dgn orang lain, orang yg berfikiran terbuka)

2. Semua jari kaki memiliki panjang yang sama
Orang yang memiliki jari kaki dengan panjang yang sama berarti orang tersebut dapat dipercayai. Bukan itu saja, mereka dikatakan sebagai orang yang masuk akal dan rasional serta dapat membuat keputusan besar dengan baik.

3. Jari telunjuk paling panjang
Bentuk kaki yang memiliki ciri-ciri jari telunjuk yang lebih panjang dikenali dengan sebutan Kaki Api. Biasanya orang yang memiliki kaki seperti ini mempunyai keperibadian yang atletik, artistik, dan sangat percaya diri.


4. Kaki menurun
Orang yang memiliki jari kaki seperti ini, ibu jari kaki yang lebih panjang dan semakin pendek hingga ke kelingking menandakan ia memiliki keperibadian yang moody. Namun dirinya dikatakan dapat menjaga rahsia.

Artikel yang berkaitan ini hanya berdasarkan petua, pengalaman dan pengamatan daripada orang lama semata-mata, tiada bukti dan rekod yang jelas.  Nasihat orangmuo, baca boleh tetapi jangan percaya sepenuhnya. 

Catat Ulasan

0 Ulasan