Subscribe Us

Pabila Iblis Berbisik: Siapa Yang Mencipta Allah?


Bersendirian selalu mendatangkan pelbagai persoalan dalam diri kita.  Di antara sedar dan tidak sedar kita terfikir siapa yang menciptakan alam ini. 


Siapa yang menciptakan manusia, siapa yang menciptakan bumi, bintang, langit, dan apa yang ada disekeliling kita. Perasaan itu datang kerana sifat manusia yang ingin tahu. Seterusnya fikiran melayang jauh sehingga tidak sedar kita bertanya dengan diri kita SIAPA YANG MENCIPTA ALLAH!!

Awas!! ini adalah bisikan dari syaitan! syaitan yang dilaknat!  Dari Aisyah, Rasulullah saw. bersabda:"Sesungguhnya syaitan akan datang kepada seseorang diantara kamu lalu ia berkata: "Siapa yang menciptakan kamu?" Lalu dia menjawab: 'Allah'. 


Kemudian syaitan akan bertanya lagi: Siapakah yang mencipta Allah?" Apabila seorang di antara kamu mendapati hal semacam itu, maka hendaklah dia berkata “aman tu billahi wa rasulih” (aku beriman kepada Allah dan RasulNya) dan dengan ucapan itu syaitan itu akan pergi dari dirinya." (Hadis riwayat Ahmad) (sumber dari blog Tazkirah)

Catat Ulasan

1 Ulasan

Aqilah Azmi berkata…
:( Thanks!!!!!!!!!!!!!!!!! Lailahailallah <3