Gadis Kecil Baru 10 Tahun Telah Menguasai 10 Bahasa - orangmuo.my

Post Top Ad

Gadis Kecil Baru 10 Tahun Telah Menguasai 10 Bahasa

Share This
Seorang murid berusia 10 tahun boleh bertutur dalam  SEPULUH bahasa termasuk Kazak dan Uganda. Sonia Yang, 10 tahun telah dinobatkan sebagai 'The best young linguist' bahagian barat laut England dalam pertandingan tersebut.  Gadis kecil dari Hulme Cheadle, Stockport, dilahirkan di Taiwan tetapi berpindah ke England dengan keluarganya untuk memulakan sekolah rendah.
Semasa tiba di England, Sonia sudah fasih bertutur dalam Bahasa Taiwan Jepun, Cina dan Bahasa Inggeris. Kini dia boleh juga bertutur dalam bahasa Jerman, Perancis, Sepanyol, Portugis dan baru-baru ini telah dikesan menguasai bahasa Kazakh dan bahasa Uganda.

10 ulasan:

Mish Eyryn berkata...

mesti dye genius :)

Unknown berkata...

hebat..sy ni english pon dok tergagap lagi :)

Mat Som Sadona berkata...

Dah 45 tahun belajar bahasa inggeris, sampai sekarang tak pandai-pandai, kenapa ya?

Seri Bahasa berkata...

tiga bahasa pon susah nak kuasai...beruntung betul budak kecik ni....

World Natural Beauty berkata...

This really great kids. I hope the reader all his heart stirred to like him..

amna berkata...

subhanaAllah.. genius :)

Nurul Ashikin berkata...

ANUGERAH ALLAH

Pia berkata...

"genius tu..anak2 saya macam tu kan best..ini cakap melayu pun diorang tk paham2..haha.."

aima berkata...

hebat ngat adik ni...jeles nye

Abu Bagi berkata...

hebak la budak ni..aku 2 bahasa pun aku dah terkehel..hahahaha

Post Bottom Ad