Subscribe Us

Allah Maha Pencipta....Bayi Bermuka Dua Lahir Di Pakistan

Bayi yang baru lahir di Pakistan, pada hari Jumat lalu amat istimewa sekali kerana mempunyai dua muka atau dua wajah. Ibu bertuah itu Syahidah Perveen,30 tahun melahirkan seorang bayi bermuka dua, dua hidung, empat mata, dan sepasang telinga. Anggota bayi yang lain adalah normal.
Bayi itu dilahirkan pada kira-kira pada jam11:00 pagi hari Jumaat dan selepas tersiar berita tempatan, beratus-ratus pelawat berkumpul di hadapan jabatan ginekologi untuk melihat renungan bayi yang mempunyai dua muka.


Namun Menurut kenyataan doktor kondisi organ tubuh ganda pada satu tubuh ini dikenali dengan istilah medis craniofacial. Dalam kondisi seperti ini, pernafasan tidak teratur dan daya tahan hidupnya tipis.
Kelainan ini terjadi kerana masalah genetik akibat pernikahan pasangan yang masih memiliki hubungan darah dan perkahwinan incest [sumbang muhrim]. Dr Ahmed menyarankan agar pasangan suami isteri mendapatkan khidmat nasihat dengan doktor sebelum memutuskan untuk memiliki anak. Ini dilakukan untuk menghindari kejadian serupa. [zeenews]

Post a Comment

10 Comments

subhanallah.. besarnye kuasa tuhan..
azremy said…
kuasa allah
Unknown said…
Kesiannyer. Namun itu sume adalah peringatan kepada semua hambanya untuk menjauhi sumbang muhrim.
Terbelog said…
subhanallah
NoorNazuha said…
subhanallah!
Unknown said…
Tentu ada hikmah di sebalik semua kejadian yang Allah berikan ini..Bersyukurlah...
Arfazilah Abka said…
~Org Muo
Segala ciptaan Allah SWT adalah indah, istimewa dan berhikmah...
Subhanallah..
Dkna Abza said…
ya allah... !!
hasniah said…
Allah maha besar..kesian plk tgk..hmm
allohu akbar,jauhkan kami dari ujian itu