Pusat Manusia Sarang Ribuan Bakteria - orangmuo.my

Post Top Ad

Pusat Manusia Sarang Ribuan Bakteria

Share This
New York: Kajian yang telah dijalankan oleh sepasukan penyelidik dari Universiti Carolina Utara, Amerika Syarikat, baru-baru ini menunjukkan pusat manusia adalah sarang bagi ribuan jenis bakteria. Para penyelidik menemui ada lebih dari 1.400 jenis bakteria daripada 95 sampel yang diambil daripada pusat manusia.

Yang lebih aneh lagi, sepertiga dari jumlah bakteria tersebut tidak dapat diklasifikasikan atau belum jelas jenisnya. Salah satunya adalah Georgina. Bakteria ini biasanya hanya tinggal di tanah dan hanya ditemui di Jepun. "Ini benar-benar informasi baru bagi ilmu pengetahuan," kata ketua penyelidikan, Jiri Hulcr.

Anggota pasukan penyelidik, Carl Zimmer, juga terkejut dengan hasil penelitian yang salah satu sampelnya diambil dari pusatnya. "Ada 53 bakteria yang mendiami pusat saya. Beberapa spesies aneh, seperti Marimonas ada di pusar saya. Bakteria Marimonas hanya dapat ditemui di laut," ucap Zimmer.(Zeenews/BOG)

Sesungguhnya Allah menjadikan Nabi Adam daripada pelbagai jenis tanah yang diambil dari beberapa tempat:
01. Tanah tempat bakal berdirinya Baitul Mugaddis

 02. Tanah Bukit Tursina
 03. Tanah Iraq
 04. Tanah Aden
 05. Tanah Al-Kautsar
 06. Tanah tempat bakal berdiringa Baitullah
 07. Tanah Paris
 08. Tanah Khurasan
 09. Tanah(Babylon)
 10. Tanah India
 11. Tanah syurga
 12. Tanah Tha'if
Maka tidak mustahil jika terdapat ribuan jenis bakteria dari tanah yang wujud di dalam anggota tubuh manusia  Untuk mengetahui kisah tentang kejadian Nabi Adam as sila baca sini

Post Bottom Ad