Lelaki Minum Gasolin Selama 42 tahun - orangmuo.my

Post Top Ad

Lelaki Minum Gasolin Selama 42 tahun

Share This
Gasolin adalah bahan bakar kenderaan di seluruh dunia, tetapi  seorang lelaki Cina telah minum cecair melekit ini [gasolin] selama 42 tahun di bawah ilusi bahawa ia boleh melegakan kesakitan fizikal.
Chen Dejun, 71, tinggal sendirian di pondok beratap jerami lusuh di atas bukit di Shuijiang,  Nanchuan di barat daya China. Beliau minum 3 hingga 3.5 kilogram petrol setiap bulan, yang di beli dari stesen di kaki bukit berhampiran tempat tinggalnya.
Chen dikenali penduduk  tempatan sebagai pemahat batu dan menganyam buluh tetapi dia juga dikenali kerana ketagihannya minum gasolin.
Chen Dejun mengamalkan tabiat peliknya bermula pada tahun 1969 apabila dia tiba-tiba mula batuk dan merasakan sakit di dadanya. Melihat tidak ada apa-apa perubahan selepas mencuba makan beberapa jenis ubat, dia telah mengambil ubat tradisional minum minyak tanah. Rupa-rupanya dia menjadi ketagih minum minyak tanah. Kemudian dia beralih minum petrol pula.
Chen berkata,  adalah sukar untuk mengira dengan tepat berapa banyak petrol yang  telah diminum sepanjang hidupnya, tetapi akhbar Chongqing Evening News  melaporkan Chen telah meminum kira-kira 1.5 tan dalam tempoh 42 tahun yang lalu.
Chen Yuan Huibi isteri dan ketiga-tiga anak mereka cuba banyak kali untuk menghentikan ketagihan Chen minum gasolin, tetapi usaha mereka  membuatkan  hubungan keluarga menjadi . Lapan tahun yang lalu Chen berpindah ke desa untuk hidup bersendirian.
Feng Fu, seorang profesor di Hospital Kedua Affiliated Chongqing Medical University berkata, Chen mungkin telah dibangunkan beberapa rintangan untuk petrol. Jika tidak,  mustahil bagi Chen hidup. Feng juga berkata gasolin hanya boleh berfungsi sebagai anestetik untuk Chen tetapi tidak boleh menyembuhkan sakit. [Chongqing Evening News]

20 comments:

Unknown said...

woah .. dasat2 ..
lihatlah hebat sungguh ciptaan Allah ..^^

Wanie said...

muka pakcik ni macam pakcik yg kat dpn sogo tu la..huhu
die minum sume tu tak jadi ape lak eh..huhu

harrazdani said...

keturunan naga kot orang tua ni...;0

Mr. Asada said...

dahsyat.. kalau sendawa boleh keluar api. pak cik ni cyborg kot..

Perjalanan Tanpa Noktah said...

Agaknya badan pakcik ni dah imune dengan minyak ni...bayangkanlah dah 42 tahun minum...macam-macam...Sesungguhnya hidup mati seseorang itu di tentukaan oleh Allah swt...

SCLover said...

:-)macam ni pun ada.

Unknown said...

dah imun dah dengan badan pakcik ni gamaknyer..dan mb dari keturunan naga kot hehehehhe...tak test ke,kot2 ley kuar api ke kot mulut tu macam naga hiiiiiii...

odahonebizz said...

kalo kita minum mau kembung perut 44 hari...hoho

Nur Hawa Mohd Zin said...

mak aih...ni tak bolehh lalu tepi api..mudah terbakar

syiela said...

dasat ni.. jgn bg dia mrah kang di sembur api

Ringgo said...

mudah terbakar pakcik ni .. berhati-hati kalau dekat ngan dia ..

Abu Bagi said...

is bengong..hahaha

Dkna Abza said...

heheeee... masih pajang umur :D

Cik Tim said...

gila betul.. adeh.. ke dia mnum dlm bekas mnyak tanah je? beli mnyak tanah, tuang kt bkas laen.. pastu isi air dlm tu. hehe..

nurulain1011 said...

nak minum minuman mahal2 je..huhuu

Terbelog said...

pelik betol manusia
kekuasaan ALLAH

Diari Si Froggie said...

keajaiban Allah s.w.t..
sihat orang nie kan..

Unknown said...

hui..dahsyat org tua ni..tak putus urat perut ke?...

- said...

eeeee..pelikk

baca dan senyum said...

Wah serius gila pakcik ni

Post Bottom Ad

Pages