Subscribe Us

Lelaki Minum Gasolin Selama 42 tahun

Gasolin adalah bahan bakar kenderaan di seluruh dunia, tetapi  seorang lelaki Cina telah minum cecair melekit ini [gasolin] selama 42 tahun di bawah ilusi bahawa ia boleh melegakan kesakitan fizikal.
Chen Dejun, 71, tinggal sendirian di pondok beratap jerami lusuh di atas bukit di Shuijiang,  Nanchuan di barat daya China. Beliau minum 3 hingga 3.5 kilogram petrol setiap bulan, yang di beli dari stesen di kaki bukit berhampiran tempat tinggalnya.
Chen dikenali penduduk  tempatan sebagai pemahat batu dan menganyam buluh tetapi dia juga dikenali kerana ketagihannya minum gasolin.
Chen Dejun mengamalkan tabiat peliknya bermula pada tahun 1969 apabila dia tiba-tiba mula batuk dan merasakan sakit di dadanya. Melihat tidak ada apa-apa perubahan selepas mencuba makan beberapa jenis ubat, dia telah mengambil ubat tradisional minum minyak tanah. Rupa-rupanya dia menjadi ketagih minum minyak tanah. Kemudian dia beralih minum petrol pula.
Chen berkata,  adalah sukar untuk mengira dengan tepat berapa banyak petrol yang  telah diminum sepanjang hidupnya, tetapi akhbar Chongqing Evening News  melaporkan Chen telah meminum kira-kira 1.5 tan dalam tempoh 42 tahun yang lalu.
Chen Yuan Huibi isteri dan ketiga-tiga anak mereka cuba banyak kali untuk menghentikan ketagihan Chen minum gasolin, tetapi usaha mereka  membuatkan  hubungan keluarga menjadi . Lapan tahun yang lalu Chen berpindah ke desa untuk hidup bersendirian.
Feng Fu, seorang profesor di Hospital Kedua Affiliated Chongqing Medical University berkata, Chen mungkin telah dibangunkan beberapa rintangan untuk petrol. Jika tidak,  mustahil bagi Chen hidup. Feng juga berkata gasolin hanya boleh berfungsi sebagai anestetik untuk Chen tetapi tidak boleh menyembuhkan sakit. [Chongqing Evening News]

Catat Ulasan

20 Ulasan

Alif Haris berkata…
woah .. dasat2 ..
lihatlah hebat sungguh ciptaan Allah ..^^
Wanie berkata…
muka pakcik ni macam pakcik yg kat dpn sogo tu la..huhu
die minum sume tu tak jadi ape lak eh..huhu
harrazdani berkata…
keturunan naga kot orang tua ni...;0
Mr. Asada berkata…
dahsyat.. kalau sendawa boleh keluar api. pak cik ni cyborg kot..
Agaknya badan pakcik ni dah imune dengan minyak ni...bayangkanlah dah 42 tahun minum...macam-macam...Sesungguhnya hidup mati seseorang itu di tentukaan oleh Allah swt...
SCLover berkata…
:-)macam ni pun ada.
Unknown berkata…
dah imun dah dengan badan pakcik ni gamaknyer..dan mb dari keturunan naga kot hehehehhe...tak test ke,kot2 ley kuar api ke kot mulut tu macam naga hiiiiiii...
odahonebizz berkata…
kalo kita minum mau kembung perut 44 hari...hoho
Nur Hawa Mohd Zin berkata…
mak aih...ni tak bolehh lalu tepi api..mudah terbakar
syiela berkata…
dasat ni.. jgn bg dia mrah kang di sembur api
Ringgo berkata…
mudah terbakar pakcik ni .. berhati-hati kalau dekat ngan dia ..
Abu Bagi berkata…
is bengong..hahaha
Dkna Abza berkata…
heheeee... masih pajang umur :D
Cik Tim berkata…
gila betul.. adeh.. ke dia mnum dlm bekas mnyak tanah je? beli mnyak tanah, tuang kt bkas laen.. pastu isi air dlm tu. hehe..
nurulain1011 berkata…
nak minum minuman mahal2 je..huhuu
Terbelog berkata…
pelik betol manusia
kekuasaan ALLAH
Diari Si Froggie berkata…
keajaiban Allah s.w.t..
sihat orang nie kan..
Unknown berkata…
hui..dahsyat org tua ni..tak putus urat perut ke?...
- berkata…
eeeee..pelikk
baca dan senyum berkata…
Wah serius gila pakcik ni