Thailand's Got Talent :One-Handed Guitarist - orangmuo.my

Post Top Ad

Thailand's Got Talent :One-Handed Guitarist

Share This
Sehari selepas uji bakat ini ditayangkan, seluruh warga Thailand bercakap tentang kisah Somsak, 29 tahun tentang bakat luar biasanya yang bermain gitar hanya menggunakan sebelah tangan saja. Tragedi menyedihkan yang menimpa Somsak dalam kemalangan jalan raya pada 2001 telah meragut nyawa ibunya dan dia pula telah kehilangan keupayaan sebelah tangan kirinya.  Namun peristiwa tragis  ini tidak menghalang gitaris avid untuk terus berusaha  dan belajar sendiri bermain gitar hanya dengan satu tangan.  Lihat video hebat ini..

10 ulasan:

shahrilhakime berkata...

pokoknye....dimane ade kemahuan...disitu ade jalan....
kalo le die dok bersedih je pasei ilang keupayaan sebelah tangan die tu....agak2nye mau ke die jadi macam hari ni???

kiz berkata...

terharu lak aku tgk vidoe ni..kuat btol semangat dia....leh jadikan contoh

Unknown berkata...

serius sangat touching.... Izinkan sy kongsi di Blog saya juga supaya dapat beri ilham kepada sesiapa sahaja. Terima kasih yang amat sangat sebab berkongsi di sini

♥xaturen♥ berkata...

Jika nak nak dibanding dengan orang normal, dia ni memang hebat! sesetengah orang biasa pun dok main gitar tak jadi jadi walau dah betahun! hehe..

SyAfaWaNi ♥‿♥ berkata...

tabahnya dia...

Unknown berkata...

woaa.

.:|kamaryeah|:. berkata...

T_T
sgt touching kisah dia nie~

chah berkata...

itulah anugerah Allah.

Pia berkata...

"memang tersentuh sangat2...air mata pun laju jer turun nih...smga kita dpt ambil iktibar.."

Abang Long berkata...

Salam..video yg bagus untuk dikongsi dan dijadikan panduan hidup. Tengah fikir nak potong tangan beberapa staff aku yg malas berusaha..hehe

Post Bottom Ad