Lelaki Bangla Terima 100 Kali Sebatan Mengaku Melakukan Hubungan Seks Dengan Pembantu Filipina di UAE - orangmuo.my

Post Top Ad

Lelaki Bangla Terima 100 Kali Sebatan Mengaku Melakukan Hubungan Seks Dengan Pembantu Filipina di UAE

Share This
Dubai-Seorang lelaki warga Bangladesh telah menerima hukuman sebatan sebanyak 100 kali setelah didapati bersalah oleh mahkamah syariah melakukan hubungan seks dengan seorang pembantu rumah warga Filipina UAE. Pasangan tersebut juga diperintahkan diusir dari negara tersebut setelah hukuman berat dijatuhkan di Sharjah, Dubai.
Polisi menangkap pasangan itu setelah pemilik rumah yang juga agen pembantu rumah melaporkan dia melihat laki-laki yang  hanya dikenalpasti sebagai SM, meninggalkan rumah pasangannya. Pasangan kekasih itu kemudian mengaku melakukan hubungan seks beberapa
kali di rumah agen pembantu rumah tersebut. Mereka telah melanggar undang-undang syariah negara UAE dan terpaksa menerima hukuman berat kerana kedua-duanya Muslim.
Menurut undang-undang Syariah jika umat Islam melakukan perzinaan mereka akan dirotan dan diusir jika mereka adalah beragama Islam, tetapi non-Muslim hanya akan dipenjara dan diusir dari negara berkenaan..
Sebagai sebuah negara yang majoriti penduduknya beragama Islam dan diperintah oleh pemimpin beragama Islam, seharusnya Malaysia juga mampu menguatkuasakan undangundang syariah.  Apatah lagi dengan masalah sosial yang semakin kritikal seperti kes pembuangan anak luar nikah hasil hubungan sek terlarang, maka molek benar jika pihak berkuasa menggunakan sistem perundangan Islam [Hudud] sebagaimana yang telah termaktub dalam peraturan dan undang-undang Islam yang sememangnya lengkap.  
Kepada mereka warga Malaysia yang bukan beragama Islam, mereka tidak seharusnya bimbang lalu menentang sistem ini kerana sistem perundangan ini lebih melibatkan warga yang beragama Islam sahaja. [ Pandangan penulis bukan bersifat rasis. harap maklum]

Post Bottom Ad