Marina Bay Tanjung Emas Muo Umpama Gajah Putih - orangmuo.my

Post Top Ad

Marina Bay Tanjung Emas Muo Umpama Gajah Putih

Share This

 lengang tanpa pelanggan &  pengunjung
Marina Bay Tanjung Emas Muo yang telahpun siap dibina kira-kira 2 tahun yang lalu memang cantik, lengkap dengan segala kemudahan dan sesuai untuk tempat persinggahan bagi kapal pelancongan atau bot-bot besar sama ada dari dalam ataupun luar negara. Namun sayang seribu kali sayang, marina ini tidak mendapat sambutan dan di dapati lengang tanpa sebarang kapal yang sudi singgah di sini.


Marina Bay Tanjung Emas kosong tanpa bot berlabuh

Pembinaan yang menelan belanja berjuta-juta ini hanya sekadar cantik mata memandang tetapi tidak membawa erti kepada penduduk Muo. Pihak Majlis Perbandaran Muo pun putih mata kerana tidak dapat mengutip hasil cukai yang diharapkan akibat tiada pengguna yang sudi singgah berlabuh.
Sudahlah begitu pembinaan marina Tanjung Emas ini telah menyekat dan mengganggu aliran arus sungai lepas ke laut kerana separuh daripada keluasan muara sungai Muar telah di tutup dengan pembinaan marina ini. Akibatnya apabila air pasang dengan hujan lebat menyebabkan parit dan longkang di kawsasan sekitar bandar Muo dipenuhi air sehingga melimpah ke jalanraya.

Post Bottom Ad

Pages