TPM Turun Muo 2 Mei 09 - orangmuo.my

Post Top Ad

TPM Turun Muo 2 Mei 09

Share This

Selamat datang TPM Malaysia yang baru! Selamat datang YAB Tan Sri Muhyiddin Yassin dan isteri, Puan Sri Norainee Abdul Rahman ke daerah Muo bersejarah.

Seluruh warga Muo mengalu-alukan kesudian YAB ke bandar Muo pada 2 Mei ini ( Sabtu) . Dengar kabo lawatan YAB TPM di bawah anjuran Persatuan Perniagaan Kaum Tionghua Muo. Mula-mula YAB akan mendarat ( helikopter) di Padang Hoki Muo dan melawat Sekolah Menengah Tinggi Muo bekas sekolah tempat YAB menuntut. Kemudian akan menghadiri majlis anjuran Persatuan Perniagaan Kaum Tionghua Muo.

Cerita pasal sekolah ni, jika ada kesempatan YAB pergilah melawat sekolah-sekolah yang terletak nun jauh di kampung pedalaman tu. Lihatlah sendiri keadaan sekolah-sekolah kampung yang sudah lama terbiar dan ketinggalan dari segi pembangunan fizikalnya.

Sebagai TPM merangkap Menteri Pelajaran, molek benar sekiranya YAB melihat sendiri keadaan sekolah-sekolah tersebut. Dengan cara ini saja YAB akan mendapat maklumat yang tepat tentang keadaan sekolah di kampung. YAB boleh melawat sekolah-sekolah rendah terutamanya di kawasan Sg Balang yang kebanyakan sekolah rendah masih belum menerima bangunan baru untuk menggantikan bangunan lama yang sudah uzur dan kurang selamat digunakan oleh anak-anak kami orang kampung .

Harapan kami orang kampung semoga kemudahan frasana sekolah- sekolah di Muo terutamanya dan di kawasan pedalam seluruh negara amnya mendapat perhatian dan pembelaan yang sewajarnya daripada YAB.

No comments:

Post Bottom Ad

Pages